AKULLORE PJEPËRI ME PAK PËRBËRËSA

Përbërësit:

  • 1 pjepër mesatar
  • 1 pako krem
  • 1 gotë sheqer
  • 1 gotë qumësht

Përgatitja:

Qëroni dhe prisni pjepërin në fetë. Tërhiqni pjepërin e prerë në enë.
Vendosni qumështin dhe sheqerin në një tigan. Llokoçis derisa sheqeri të shkrihet. Ftoheni përzierjen.

Merrni kremin në një enë të thellë dhe rrihni. Kur kremi të trashet, shtoni përzierjen e sheqerit me qumësht dhe pjeprin e grirë.

Hidhni përzierjen në një enë të madhe, rezistente ndaj ngrirjes.

Nxirrni akulloren tuaj çdo orë dhe përzieni. Përsëriteni këtë proces të paktën 4-5 herë derisa akullorja juaj të jetë ngrirë plotësisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *