Gatime Tradicionale Shqiptare

Gatime Tradicionale Shqiptare

Keshilla

Loading...

Këtë dimër gripi s’ka nevojë për ilaçe, por për këtë pijeVitamina C, fibra dhe indeks i ulët glicemik janë disa prej benefiteve të kivit. Nëse i shtojmë edhe fuqinë detoksifikuese të limonit, kjo pije është një ilaç i vërtetë për shëndetin. Antigrip dhe detoksifikues: uji me limon dhe kivi është zgjidhja për këtë dimër!
Përgatitja:
1-Qëroni kivin dhe priteni përgjysmë. Njërën gjysmë priteni në copa, kurse tjetrën në kubikë të vegjël. Shtrydhni gjysmën e limonit dhe kulloni lëngun.

2-Hidhni në gotën e frulatorit copat e kivit, lëngun e një gjysme limoni, 2 dl ujë i ftohtë, më mirë akoma nëse është oligomineral dhe frulojini.

3-Hidheni përbërjen në një gotë dhe lëreni të dekantojë në mënyrë që të filtrohet disi, shtoni kubikët e kivit dhe servireni.

4-Nëse limoni është shumë i ashpër mund ta zëvendësoni me gjysmë lime për shkak të aciditetit më pak agresiv.

Keshilla