Aspirinë dhe lëng limoni, sekreti për një fytyrë pa asnjë rrudhëMund të mos e keni idenë se çfarë është e aftë të bëjë aspirina për fytyrën tuaj deri në momentin që vendosni t’a përdorni atë si një sekret bukurie. Efekti që ajo jep kur kombinohet me limonin është vërtetë i mahnitshëm.
Aspirina dhe lëngu i limonit është një kombinim perfekt për fytyrën sepse aspirina përmban acid salicilik i cili vepron si një mbrojtës kimik. Lëngu i limonit nga ana tjteër minimizon dëmet që shkakton dielli.
Ju nevojitet:
6-12 aspirina, lëng limoni, sodë buke
Shtypni me një objekt të fortë aspirinat dhe shtoni në të lëng limoni derisa të marrin formën e një paste.
Aplikojeni maskën në fytyrën tuaj duke e lënë në të për 10 minuta. Largojeni maskën nga fytyra duke përdorur sodën e bukës me ujë me anë të një pambuku.
Më pas, shpërlajeni fytyrën me ujë të bollshëm. Këtë maskë ju mund t’a përdorni 1 ose 2 herë në javë. Nuk rekomandohet për lëkurë të ndjeshme, pasi mund të shkaktojë tharje të lëkurës.
Që masa të marrë formën e duhur, mund të shtoni në të edhe një lugë mjaltë, vaj ose edhe aloe vera. Kështu, lëkura juaj do të ndjehet më e butë dhe shumë e relaksuar.
Powered by Blogger.