Qumështi ndihmon në rënien në peshë


Qumështi ndihmon në rënien në peshë
Përdorimi i qumështit me nivel të ulët të yndyrës mund të ndihmojë në kontrollimin e peshës trupore.

Studiuesit australiane kanë analizuar efektin e përdorimit të qumështit dhe ndikimin e tij në masën trupore.

Rezultatet kanë treguar se konsumimi i dy deri në tre gotave qumësht ndihmon personat në dietë të bien në peshë, respektivisht ta ruajnë peshën normale.

Përdorimi i qumështit ndihmon parandalimin e një varg problemesh, përfshirë edhe ato kardiovaskulare.

Por, veç që do t’u ndihmojë në rënien në peshë, qumështi dhe produktet e tij u ndihmojnë të mbipeshëve të ulin edhe gjasat për të zhvilluar sëmundje të zemrës dhe qarkullimit të gjakut.
Powered by Blogger.