Sheqerpare

Përbërësit: 


500gr gjalpë

 700gr miell 

2 të kuqën e vesë

 2 lugë kos 


Shërbeti: 

750 gr sheqer

 2 gota ujë


 Përgatitja: 


Gjalpit të shkrirë dhe të kulluar i shtohen mielli, e kuqja e vesë dhe kosi.

 Nga ky brum formohen kuleqët , të cilët shtypen dhe rreshtohen në tepsi të lyer me yndyrë.Tepsia futet në furrë të nxehtë dhe duhet të pjeken për 30-40 min. në temperaturë prej 200C.

 Përgatitja e shërbetit: Niveli i ujit duhet të jetë afër 1 cm mbi sasinë prej 750 gr sheqer dhe duhet të vloj për 15 min. Sheqerparet e nxehta përvlohen me shërbet të vakët. 
Powered by Blogger.