Pasul

Përbërësit:

  • 0.5 kg pasul

  • 1 qepë

  • 2 speca

  • 1 domate

  • 1dl.vaj ose 100gr. yndyrë ( tlyn, margarine apo buter)

  • 1 lug gjelle krip

  • 1 lug gjelle biber te kuq

Përgatitja:

Pasulin me pak ujë e zijmë per 15 min.  Atë ujë e derdhim  dhe Ia shtojmë 2L. ujë të nxehtë. Tenxheren më pasul e lëmë në temperaturë  të ultë 2 – 3 orë. 

Qepën e grirë e kavërdisim në yndyrë, pastaj ia shtojmë specat e grirë dhe domatën e copëtuar imt. 

Të gjitha I fergojmë për afër 15 min, mandej ia shtojmë një lugë biber te kuqë dhe1- 2 kupa ujë  nga pasuli i zier.

 Fergesën më qepë, spec, domate dhe biber të kuqë ia shtojmë pasulit të zier , të cilit paraprakisht i kemi shtuar një lug gjelle kripë dhe ashtu e lëmë 15 min në tëmpëraturë minimale. 
Powered by Blogger.