Mish i bluar me vezë të ziera

Nëse ende nuk keni vendosur se çfarë të përgatisni sot për drekë dhe ju duhet një
recetë e shpejt dhe e thjesht, atëherë mishi i bluar me vezë të ziera është ideale, sidomos nëse shërbehet me patate të skuqura dhe me sos të kërpudhave.
Përbërësit:
800 gram mish të bluar
8 vezë të ziera
1 qepë
2 vezë të tunduara
Miell
Trosha buke
Mëlmesa
Përgatitja: Mishin e përzien me qepën dhe me mëlmesa, pastaj shtrihet mishin dhe mbështjellë vezët e ziera, të cilat i kalon në miell, pastaj në vezët e rrahura dhe krejt në fund në troshat e bukës.
Pasi që të keni vepruar njësojë me të gjitha vezët, i fusni ato në fritez për pak minuta dhe pastaj në furrë për 30 minuta.
Powered by Blogger.