kerpudha te skuqura

*Per 4-5 persona nevojiten:
● 0.5 kg kerpudha
● 2 luge gjelle miell
● 4-5 luge gjelle lyre per skuqje
● kripe

*Pergatitja
1.Kerpudhat pastrohen duke i lare per disa here me uje;po te
jene teper te ndotura dhe me dhe ,lihen pak ne uje,e pastaj
shperlahen disa here derisa te dale uji i paster dhe kullohen.
2.Kerpudhave u pastrohet lekura siper ose jo,ziejne ne sasi te
pakta uji me kripe e pak limontos qe te mos nxihen dhe
kullohen.Po te jene te medha priten ne feta pjerrazi,u hidhet
kripe dhe skuqen.Sipas deshires mund te skuqen edhe me miell.
3.Kerpudhat mund te skuqen edhe me veze,por ne kete rast
humbet aroma e tyre karakteristike.Lengu i kerpudhave
perdoret per salce ose supe.
Ju befte mire!
Powered by Blogger.